100% работеща стратегия как да спечелите от залози в Права колонка

След като прочетете тази статия е важно да премислите отново дали, колко често и как да залагате на прави колонки (Accumulator) и да си направите една равносметка дали сте имали успех от тях до сега и, ако да, какъв.

Защо има голяма разлика от права колонка до друга такава? Betinum, например, е сайт за професионални спортни залози, където се печели и в повечето случаи се играе сингъл, но когато има акумулатори, те са доста специфични.

Неработещи видове залози на прави колонки

Да започнем с това, че основният приход, на който и да е букмейкър, идва от загубите на хората на прави колонки. Тук говорим за средно между 65% и 70%. Защо това е така? Причината е много проста - колкото повече залози има в един акумулатор, толкова по - малък шанс за успех. Да, но нали като спечелим, избиваме? В дългосрочен план не.

На практика е невъзможно да намерите човек, който залага постоянно и това за него е повече от хоби, да е на печалба след, например, 2 години игра на прави колонки и поне 500 залога зад гърба си. Това трудно може да бъде доказано с факти поради простата причина, че никой не си води статистики. Хората, които си водят статистики и си правят самоанализ на базата на най - важните метрики, обикновено са професионалисти и не залагат акумулатори. В някои азиатски букмейкъри, където играят предимно професионалисти, дори няма опция за колонки.

зарчета на зелен фон

Една проста математика, обаче, лесно може да илюстрира друг основен фактор за проблемите при дългите акумулатори - маржът на букмейкърите. На всеки залог, особено в европейските букита (bet365, efbet, betano и всички останали в България) имаме марж от поне 4% до 8% в зависимост от събитието. Представете си за какъв марж общо става въпрос ако играете 6 мача в колонка.

Сега добавете и факторът, че на колкото по - висок коеф. играете, толкова по - голям е маржът, което и логически и математически значи, че вие няма как да преборите букмейкъра в дългосрочен план, а ако го направите, това е късмет и изключение, което потвърждава правилото и почти сигурно този период няма да е много дългосрочен.

Друг фактор е дали от тези залози има някои със стойност (Value Bets). Това се разбира като сравните коефициентът, на който сте играли, и какъв е той точно преди старта на мача. Ако повечето нямат стойност, това значи, че разчитате изцяло на късмет и е същото като да пускате на рулетката в казиното.

Все пак, никой не казва, че за нищо на света не трябва да играете колонки. Т. нар. Fun bets/Beer bets са акумулатори от повече мачове, които са за забавление и идеята им не е задължителна печалба. Все пак, ако по - често правите подобни фишове, най - добре е да избирате такива, при които маржът е по - нисък и като цяло са по - голяма вероятност да излязат, а именно по - ниски коефициенти, а не по - високи.

Не се доверявайте на хора, които предлагат избор на събития с висок коефициент за сметка на пари. Това е измама. Има много такива и във фейсбук и в Телеграм и в други социални мрежи или комуникационни приложения като залози с по 200€-300€ за 5000€ и т.н. Не е нормално хората да се доверяват на такива лъжи, които, ако се замислите, нямат никакъв смисъл.

Най - правилната стратегия

Най - добрият избор за права колонка са 2 или 3 събития. Причината да има акумулатор, а не сингъл фиш, почти винаги е, че тези 2 или 3 събития са с нисък коеф., например под 1.45 и не си заслужава да се играе сингъл, а при комбинация от два или три стойностни залога получаваме около 1.80 - 2.00 коеф., което е най - често срещаният диапазон на сингъл фишовете.

Може би ще попитате какво правим с маржа на букитата след горепосочените фактори? В този случай маржът е намален на минимум като фактор, защото, 1во, е важно залозите, които правим, да имат някаква стойност, което до някаква степен или изцяло елиминира маржа, 2ро, именно при най - ниските коефициенти, маржът е най - нисък.

Има и още опции, при които е добре да се играе на права колонка като сега ще напишем за две от тях.

Комбо на сингъл от ниска дивизия с голям мач

Когато играете сингъл на нисколиквиден залог с повече пари може да ви изпише, че залогът ви трябва да се одобри от трейдърски екип преди да бъде поставен. Никога не приемайте това, защото ако мине през трейдърски екип, даден отдел в букмейкъра започва изкъсо да ви следи акаунта и ако правите често value bets от ниски лиги и печелите, ще ви лимитират.

За да избегнете това, комбинирайте избраното събитие с високоликвиден bet на много нисък коеф., чрез което тази бариера се преминава, а вие ще увеличите много малко своя коеф. и теоретично ще намалите шансовете си за печалба, защото ще имате два залога, но те трябва да са от типа, например, “Ман Сити - Евертън. Двоен шанс на Ман Сити 1Х на 1.08”. Или просто Над 0.5 гола в мача на двубой, в който шансовете да е 0-0 са минимални и такива фишове в 99% от случаите излизат, а маржът е незначителен. Трябва да умеете да избирате подходящи такива.

Аматьорски залози с цел забавяне на лимит

Ако играете value bets в меки букмейкъри, е задължително да играете и аматьорски колонки от типовете, които описвахме в първия абзац, защото така ще забавите лимитирането си. Идеята на тези колонки е оборот, т.е. да сте около нулата или на някаква малка загуба. Ако губите повече, още по - добре за акаунта, тъй като това се харесва на букмейкъра, но, все пак, го правете в умерени граници, защото целта цялостно е да печелите. Ако за два месеца, например, имате загуби от 130 аматьорски фишове на колонки за 250лв., примерно, и печалба от професионални е 3,000лв., а акаунтът ви все още не е лимитиран, то може да се каже, че сте свършили добра работа.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram