3 критерия за избор на хостинг за уеб сайт

Изборът на неправилен хостинг за електронна търговия може да ви струва пари, време и главоболия. Никой не иска нещо подобно, заради това можете първо да разгледате какво са написали във Phenona и на база на техните материали да вземете решение кой е правилния хостинг за вас и вашия сайт. Мигрирането на един сайт може да бъде разочароващо, важно е да намерите хостинг компания, която да постигне баланс между вашия бюджет, нуждите за разработване, изискванията за поддръжка и потенциала за растеж.

Колко голям е бюджетът ви?

Можете да платите 10 или 10 000 лв. за изграждане и хостване на вашия сайт. Въпреки че хостинг компаниите предлагат конкурентни пакети, трябва да разберете какво получавате, за да решите дали те действително са рентабилни или не. Плащането на повече не винаги осигурява най-доброто изживяване. Изборът на най-евтиния вариант обаче обикновено ще ви накара да търсите допълнителни възможности от друго място. Това обаче със сигурност ще ви вдигне общата цена и в крайна сметка ще платите повече от предвиденото.

Преди да изберете хостинг, определете бюджета си за:

  • Уеб дизайн;
  • Програмиране и функционалност;
  • Сигурност;
  • Месечен хостинг;
  • Поддръжка;
  • Лицензиране;
  • Персонализирани приложения.

Ако изберете самостоятелен уеб хостинг, ще трябва да проучите цените за всички тези услуги от няколко различни доставчици. Но ако разгледате хостинг пакетите "всичко в едно", често ще откриете, че можете да изберете премиум пакет, който включва всички тези функции и все още е в рамките на бюджета ви. Не може обаче да пестите от тези услуги, които изброихме по-горе. Всяка една от тях е изключително важна за целостта и авторитета на вашия сайт, така че не ги пренебрегвайте. Сигурността например ще увери вашите посетители, че те могат спокойно да използват сайта ви.

Какъв опит в разработването имате?

Независимо от размера на бюджета ви, можете да изберете да закупите хостинг, платформата за изграждане на сайт и разширенията поотделно, ако имате голям опит в разработването на уеб сайтове. В зависимост от нуждите ви това може да бъде по-евтин вариант.

Въпреки това вероятно ще имате по-голям разход на време. Освен това изграждането и поддържането на уеб сайт може да ви разсее от основната ви дейност, а именно продажбата на вашите продукти или услуги. Ако все пак имате опит в разработването на уеб сайтове, решението може да се сведе до въпрос на контрол и организация на времето.

специалисти поддръжка хостинг

Искате ли да персонализирате уеб сайта си с много нестандартни подобрения? Имате ли нестандартен бизнес модел? Можете ли да си позволите времето и капитала, които са ви необходими за пълното персонализиране на вашия сайт? Ако сте отговорили с "да" на тези въпроси, тогава може би ще искате да потърсите платформа с най-много възможности независимо от цената. Можете също така да изберете самостоятелен хостинг план и да изградите онлайн магазина си от нулата. Естествено, това е най-сложния вариант.

От каква поддръжка ще имате нужда?

Този въпрос е свързан с познанията ви в областта на информационните технологии. Ако нямате никаква представа какво правите, вероятно искате да изберете хостинг с удобен за потребителя интерфейс и ресурси - като например програма за изграждане на уеб сайтове, която да ви помогне да създадете сайта си. Възможно е да се нуждаете и от високо ниво на поддръжка, за да поддържате сайта си и да отстранявате проблеми. А проблеми винаги ще има малки и големи, така че трябва да сте готови за всякакви варианти.

Търсете услуги, които имат отлични отзиви за отдела за поддръжката на клиенти. Някои от тях разполагат с функции за чат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, докато при други трябва да пратите писмо и да чакате отговор, ако имате проблем в извънработно време. Вашият доставчик на хостинг услуги в крайна сметка е бизнес партньор. Изберете надеждна компания, с която можете да развиете дългосрочни взаимоотношения, за да може бизнесът ви да е успешен и да не го препъват такива малко препятствия.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram