Частно училище с английски език - вашето дете заслужава най - доброто образование

До скоро се смяташе , че частните училища са за богатите деца, а държавните за всички останали. Но вече е ясно , че не е всъщност така. Частното образование става все по - достъпно и предпочитано от всички родители и ученици, поради куп причини. Училищата, в които се заплаща за обучение разполагат с доста по - добри условия и избор за децата. 

Разликата между държавно и частно училище

Какво всъщност отличава частното училище от държавното? 

Най- напред да започнем от бройката на класовете при държавните училища. Там бройката достига до 24 - 25 деца в една паралелка. Взъможността да се обърне внимание на всеки ученик качествено е доста по-малка. Повечето преподаватели са изключително демотивирани спрямо частните, поради различни причини, но най-вече заради ниското трудово възнаграждение. 

Противоположно на държавните , частните училища разполагат с паралелки от максимум 10 - 15 броя ученици. Значително по-малка бройка , възможността да се обърне индивидуално внимание на всеки един е доста по-голяма. Доброто финансово възнаграждение е другата причина , която мотивира учителя да преподава с повече внимание и загриженост. 

Материалната база  е също един голям недостатък на държавните училища. Често на налице са студените стаи през зимата, изпочупените столове и износените бюра в класните стаи, занимарените физкултурни салони и лошата хигиена , изпочупени мивки в санитарните възли, чак до липсата на маркери и износени дъски. Трудно се финансират ремонти на държавните училища, а дори и след финансирането за такъв , то се прави сякаш цяла вечност.  Понякога дори се прекратява , поради спиране на финансирането от държавата. Храната която се предлага в така наречената ученическа столова е некачествена и нездравословна. А понякога дори липсва такава.

При частното училище всичко се обновява непрекъснато, особено според нуждите на учениците. В частния сектор се предлага вкусна и здравословна храна . През зимата е топло и уютно, чисто и поддържано и винаги отличен санитарен възел. Децата могат да остават след занятията  на занимални и после да бъдат прибирани със специализиран транспорт до дома им, за удобство на родителите. 

Има още куп други предимства, които доказват, колко по добре е да изберете за детето си частно училище.

Но когато му  избирате такова , най- добре е то да бъде частно училище с английски език

Защо частно училище с английски език?

Истината е , че в съвременния свят , където всичко е свързано помежду си , познанието на чужд език е с огромни предимства.

Една от най-важните способности на човек е да може да общува. Изучавайки чужд език , позволява на всеки по-обширен социален и професионален кръг. Разбира се това се отразява дори и в личен план. Изучаването на чужд език не е никак лесна задача. Изисква се доста време , воля и усилия, които не всеки е способен да си позволи. Но истината е , че ключа за достъп до всичко това е мотивацията. 

Изучаването му в частно училище с английски език е доста по-добрия избор, от държавното. 

Учителите са доста по- квалифицирани, самата среда предразполага към общуване на езика, както и се отделя доста по- голямо внимание на учещите се. 

В частно училище с английски език ще получите сертификат за владеене на чужд език. А в държавното такъв не съществува. 

Тук идва въпроса , кой език е най-добрия избор, за вас.

Нека поговорим за негово величество Английския език, който официално е общоприет за глобален език във всичките му възможни форми.

 Изучаването му отваря куп възможности и врати, които дори не сме си представяли. Приет навсякъде по-света , използвайки го несъзнателно дори в ежедневието ни, той буквално е нужен на всеки от нас. Страхотното е , че английския език е и един от най простите езици за научаване. Важното е да се спомене тук , че той е и доминиращия в сферата на бизнеса по цял свят. 

Английският език дава крила за покачване в бизнес план. Владеенето му ще успее да ви открои от останалите, които не го владея. Съвременните компании търсят служители, които могат спокойно и свободно да общуват с представители на други нации. На всички е известно, че в международните компании кореспонденцията се извършва изцяло на английски, а това са и едни от най-добре платените позиции. 

Английскят език е като специфична монета, с която получавате достъп до целия свят. А когато стане въпрос за децата, най- добрия избор, който може да се направи е държавно училище с английски език. 

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram