Как да разберем, че организмът ни има нужда от детоксикация

Много от вас сигурно са чували за детоксикация на организма , здравословно хранене, хранителни режими и активен начин на живот. Но колко от вас всъщност са готови да се престрашат и да се впуснат в този начин на живот, ставайки част от нормалния им живот. Може да е истински трудно в началото, но който е решен, не само че ще успее да свали допълнителните килограми, а и ще се радва на перфектна форма, за която дори не е подозирал.

Днес ще ви разведем из темата за детоксикацията и, по-точно, това как да разберем, че организмът ни има нужда от нея. 

Детоксикацията е ефективен начин на пречистване на тялото и организма ни от най-различни замърсители. Замърсителите могат да бъдат всички токсини, като само някои от най-често приеманите са: пестициди, тежки метали, консерванти, подобрители, оцветители, инсектициди, стероиди, антибиотици, етанол и други.

В повечето случаи те са получени в резултат на замърсения въздух в градските среди, който вдишваме, мръсната вода, нездравословния начин на живот, липсата на физическа активност, тютюнопушенето, употребата на алкохол, приемането на различни медикаменти и още много други фактори, оказващи влияние върху нашите системи. 

Как да разберем, че организмът ни има нужда от детоксикация

Как да разберем кога е време за промяна, време да направим детоксикация?

Детоксикацията е полезна за всеки, независимо какво е здравословното ни състояние. Всяко тяло има нужда от пречистване, дори за кратко, за да продължи нормалната си функция и да е още по-здраво. 

Още в миналото хората са знаели за въздействието на детоксикацията и нейния изчистващ ефект, затова те са се детоксикирали чрез пости, бани, билки и други методи.

Можем да разберем, че е време да направим детоксикация, ако:

 • Системите ни за очистване не работят добре
 • Имунната ни система е отслабнала
 • Чувстваме се изморени без причина
 • Концентрираме се трудно
 • Страдаме от главоболие
 • Липсва ни достатъчно енергия
 • Имаме хормонален дисбаланс
 • Нападат ни вируси
 • Имаме алергии, подуване, запек, диария
 • Настиваме често
 • Имаме чупливи нокти и коса
 • Имаме кожни проблеми.

Как да разберем, че организмът ни има нужда от детоксикация

Как да направим детоксикация по правилния начин:

 • Да сведем до минимум постъпващите токсини в организма – това означава да сведем до минимум приема на всички полуфабрикати и преработени храни.
 • Да спортуваме редовно – практикуването на физически дейности спомагат за отделянето на токсини и повишаването на здравословното ни състояние.
 • Да консумираме храни, подпомагащи детоксикацията – плодове, богати на антиоксиданти (боровинки, къпини, арония, ягоди, лимон), зеленолистни зеленчуци (кейл, магданоз, кориандър, броколи, целина), семена от чиа, зелени водорасли, моркови, червено цвекло, зелен чай, билки от глухарче и пирей и много други.

Програмата Лъки Фит ще се погрижи за вашия организъм и здравословно състояние с разнообразието от диети и хранителни режими за отслабване, които нашите експерти по диетология изготвят специално за вас. Хранителните режими са съобразени със здравословното ви състояние в момента на започване и вашите бъдещи цели за това, което искате да постигнете. 

Тук ще имате възможността да започнете да водите един пълноценен начин на живот, без лишения и допълнителни тревоги относно храненията и  спортуването. Всички упражнения, активности и хранения при нас се правят в група под наблюдението на ментор, който ви помага и напътства за постигането на по-ефикасни резултати.

Как да разберем, че организмът ни има нужда от детоксикация

По-голяма представа за Лъки Фит можете да добиете от нашия сайт – https://luckyfit.eu/ 

Весело и ползотворно прекарване!

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram