Как да съхраняваме чашите, които не използваме?

Съществуват два типа хора - такива, които притежават огромно изобилие от чаши и чинии и такива, които имат точно толкова, колкото им трябват. Вторият тип най-често са тези, които обикновено търсят чинии, чаши и купички на бройка, защото не искат да съхраняват огромно количество кухненски съдове и посуда по шкафовете си. Не са много електронните магазини, като Anmar, които продават чинии и чаши на бройка, а не на цели комплекти. Безспорно съхраняването на посуда, която не използвате може да бъде предизвикателство. Нека да видим обаче какво трябва да направите, ако все пак имате излишни чаши и чинии. По-долу ще ви разкажем как най-правилно да съхранявате, опаковате и ако ви се наложи да преместите керамиката, стъклените чаши и изобщо цялата посуда, която имате. Нека да започваме.

Какво ще ви е необходимо за правилното съхранение на чашите и чиниите?

Ще трябва да се сдобиете с малки кашончета, които обаче да са направени от два слоя картон. Ако е само единичен слой, много възможно е като ги напълните, картонът да поддаде и да се скъса, докато премествате кашончето към шкафа. Относно размерът на кашончетата - колкото по-малък, толкова по-лесно ще го пренесете.

Снадете се с тиксо и хартия, която да поставяте между отделните чинии и чаши. Ако случайно имате останали вестници - не използвайте тях. Вестникарската хартия често се отпечатва и е много вероятно да трябва да миете след това усърдно, всичко което сте опаковали в нея. Вземете един маркер, с който да надпишете в кое кашонче какво има, за да се ориентирате по-лесно след това.

Ако планирате не просто да съхранявате чашите и чиниите, а да ги местите от едно на място на друго, тогава е много важно да се снабдите и с онези опаковъчни найлони, които са с мехурчета. Те ще ви помогнат да пренесете посудата си, там където сте решили и тя да остане непокътната.

На дъното на кашона може да сложите малко хартия, която да омекоти поставянето на чашите и чиниите. Така ако случайно пуснете някоя керамична чиния от по-високо, тя няма да се нащърби.

Как да съхранявате чиниите и купите

Много е важно да ги държите на тъмно и сухо място. След като сте избрали подходящо кашонче за тази цел е време да минете към опаковането. Първият вариант е да сложите 3-4 чинии на куп и да ги опаковате заедно. Това е грешка, не го правете. Ако искате вашите чинии да са здрави и добре запазени, тогава е необходимо да опаковате всяка една по отделно. Ако не искате да ги загрозявате и все пак искате да ги виждате, като отворите шкафа, който сте предвидили за тяхното съхранение, тогава не използвайте опаковъчна хартия, а по-дебел прозрачен найлон, аеропласт.

червени и бели чаши купички

Как да съхранявате чашите?

От огромно значение е колко тънко е стъклото на чашата. Ако мислите да приберете чаши за сок, който са масивни, то те не изискват особено опаковане. Тях можете да ги увиете и само веднъж. Хубаво е обаче да не ги слагате една в друга, а за всяка да си има място. Ако обаче сте решили да приберете на съхранение чаши за вино от тънко стъкло, тогава трябва да ги увиете прецизно и да сте сигурни, че не се опират една в друга. Няма как да не сте чували, дрънченето на стъкла, когато минете покрай шкаф, в който чашите просто да сложени една до друга. Хубаво е стъклените чаши да ги поставите с главата надолу, за да може да са по-стабилни. Най-лошият вариант е да ги сложите легнали и при най-малкото поклащане на шкафа, в който са, да се търкалят. Естествено, няма нужда да споменаваме, че не трябва да поставяте нищо върху тях, ако искате да останат здрави.

Заключение

Независимо дали ще използвате кашончета или просто ще подредите опакованите чаши и чинии, постарайте се да ги обезопасите. Ако сте ги опаковали добре, те няма да събират прах, колкото и време да стоят като резервни. Така, когато ви потрябват и ги извадите, няма да се налага да ги миете прекалено много и само едно леко изплакване ще ви свърши работа.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram