Как се проектират кухни по поръчка и откъде да започнете, за да се сдобиете с такава?

Обзавеждането на дома безспорно е едно приключение, в което, сигурни сме, бихте искали да имате дейно участие. Макар и грубите ремонтни дейности да е редно да оставите на професионалистите, то все пак има начини, чрез които и вие да можете да разгърнете творческия си потенциал. В днешната статия ще си поговорим за кухни по поръчка – методът, който ви позволява да се сдобиете с повече от прекрасна мебел за вашето любимо помещение вкъщи.

Както и подсказва самото им име, при всички кухни по поръчка важи правилото, че те биват изготвяни изцяло спрямо вашите желания, изисквания и претенции. За разлика от масовите модели, предлагани в мебелните магазини, тук спокойно можете да се отдадете на творчество и естетически нюх и да участвате дейно в създаването на проекта. Започвайки от модела, стила и достигайки до използваните материали и крепежи – всичко при поръчковите кухни е изцяло във вашите ръце и под ваш контрол.

Първи стъпки за направата на кухни по поръчка – откъде да започнете?

Първата и най-съществена стъпка е да имате ясна перспектива в съзнанието си относно това как точно искате да изглежда вашата кухня. Предвид това, че бъдещите ви дизайнери ще се допитат изцяло до вас за стила, размерите и компонентите на мебелите, то е важно още изначално добре да знаете към какво сте се насочили.

Следващата стъпка, съвсем логично, е да откриете точния дизайнерски екип – помнете, че създаването на кухни по поръчка е преди всичко съвместна работа. Затова е и изключително важно добре да се сработите с хората, които ще превърнат интериорните ви идеи в реалност. Комуникацията между клиента и екипа е от изключително значение, ако искате да се сдобиете с наистина качествен продукт. При направата на кухни по поръчка, по правило, екипът на проекта изцяло се допитва до своите клиенти за всичко, касаещо мебелите – размерите, модела, отделните компоненти, които ще се включват в него. Ето защо е много важно да се разбирате добре със своите дизайнери и да сте сигурни, че посоката, в която сте тръгнали заедно, е обща и добре изяснена.

Заложете на кухни по поръчка – сега определено не е времето за компромиси

Що се отнася до изграждането на мебели за кухнята у дома, то определено следва да сте далече от идеята за компромиси с цената и качеството. Помнете, че това е помещение, което се използва може би най-много в дома – шкафовете и чекмеджетата са обградени от уреди и всевъзможни по вид аксесоари и елементи. Никак не бихте искали да изберете некачествени материали, които ще компрометират здравината на цялата конструкция.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram