Какви функции трябва да притежава бебешката количка

Несъмнено в живота на всеки човек има определени събития, които се определят като най-съществени. Такива са завършването на училище или университет, балът, а и сватбата… Но от всички тях най-специален момент е появата на нов член в семейството. Отглеждането на едно дете е крачка, която дава посока на бъдещето на родителите му. Това е решение за цял живот.

При появата на бебето безспорно настъпват много промени и е от голямо значение родителите да са подготвени за тях навреме. Най-необходимите неща като дрешки, пеленки и биберони се намират и подменят лесно, а и те са с краткосрочно ползване. Други, като детско столче и количка, са добри помощници за дълго време. При тях търсенето трябва да е задълбочено и да се обърне внимание дори на малките детайли. 

На пазара се предлага голям асортимент от функционални детски колички . Те са най-различни модели, във всякакви цветове, но дали това е най-важното при избиране на първото возило на детето?

бебешка количка

При избор на количка трябва да се интересувате от нейните функции и възможности, които да си съответстват с цената ѝ. Ако изпитвате затруднение при избора, сега е моментът да отделите тези, които отговарят на очакванията ви, и тези, които само ви допадат. 

Кои функции са най-важни?

 • Безопасност – това е първата и най-важна функция при избора на всяко нещо за детенцето, особено при закупуване на детска количка. Тя е заместител на майчините ръце и трябва да пази нейното чадо. 
 • Стабилност – навярно, за да осигурява безопасност една количка, тя трябва да има здрава конструкция и да бъде стабилна. Когато я използвате, няма да слагате в нея само детето си. Детската количка трябва да събира всички необходими вещи за мъника, както и вашите. Проверете дали можете да я управлявате, след като сложите нещо в нея и дали дори няма да падне. 

 • Какви са коланчетата – спрямо този фактор можем да определим 3-точкови и 5-точкови колани. Първите ще ви служат отлично, ако детето ви е кротко или новородено, а вторите – при по-палави и енергични деца. Със сигурност коланчетата са от голяма важност при осигуряването на безопасност. Вижте механизма на закопчаване и откопчаване, както и регулирането на дължината.
 • Спирачки – стабилност и управление – задължително проверявайте спирачките, когато избирате количка. Освен на тяхната здравина, обърнете внимание на начина, по който работят. 
 • Мнения – невинаги рекламите са достоверни, така че се съветвайте от познати и приятели. Друг вариант да проверите дали други хора са доволни е чрез четене на мнения онлайн. Това може да ви е от полза.
 • Регулируеми дръжки – най-добре изберете модел, който може да бъде удобен, както за ниски, така и за високи хора. Важно е и двамата родители да чувстват лекота при управлението. Също от значение е колко са дълги дръжките, за да не се блъскате в задните колела на количката или в чантата си. 
 • Колела – При по-екстремни условия са нужни големи колела, а при обикновен асфалтиран път – стандартни колела. Уверете се, че имат правилно праволинейно движение и завиват добре. Те трябва са лесни за насочване и управление. 

 • Регулиране на облегалката на седалката – най-често са възможни три позиции за легнало, полуседнало и седнало положение.
 • Регулиране поставката за крака.
 • Сгъване на количката – изключително голямо удобство на съвременните колички е възможността да бъдат сгънати. Така те стават лесно преносими навсякъде. Задължително проверете механизма на сгъване и разгъване. 
 • Сгъване и разгъване на сенника – дали като предпазител от яркото слънце или от дъжд, е важно какъв е сенникът и как работи. 

Със сигурност има още функции, на които не сме обърнали внимание, но тези са от съществено значение. Направете вашия избор информирано и осигурете прекрасна количка, която да ви служи вярно, удобно и безопасно, като посетите сайта Кidso.bg. 

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram