Кога се нуждаете от професионален ключар?

Колко копия имате на ключовете ви от вкъщи? Не се притеснявайте, ако не знаете точния отговор, повечето хора не го знаят. Това обаче е само едно от доказателствата, че често пренебрегваме сигурността си, заради разсеяност. Тази разсеяност може да се изяви, като си губите често ключовете, забравяте ги или дори се заключвате отвън поне веднъж месечно. За всичко това, може да ви помогне професионален ключар Ferismith, който ще ви отключи дома или Вашето МПС.

Бравите може да са едновременно най-често използваните и най-пренебрегваните механични устройства в един дом. Докато повечето от нас не правят нищо, за да поддържат бравите си здрави и в добра форма, всички очакват те да работят и то 24/7. В крайна сметка, благодарение на тях, можем да защитим притежанията си и да пазим домовете си в безопасност. Монтирането на ключалка и на брава не е ужасно трудно. Всъщност повечето брави дори не се монтират от професионални ключари.

Има обаче няколко критични проблема, които трябва да бъдат разгледани, за да се гарантира, че ключалката ще функционира правилно. Ето как един професионален ключар може да се увери, че ключалките на дома ви си вършат работата.

Отстраняване на неизправности при ключалката

Ключар може да оцени състоянието на вашите брави, за да се увери, че те работят правилно и осигуряват цялата защита, предвидена от производителя. Ако не сте ги обслужвали скоро, това може да причини грешки при заключване и отключване.

Запомнете обаче, че проблемите с ключалките не винаги са очевидни.  Ключарят може да подобри сигурността на дома ви. Той ще прегледа внимателно дали някъде има изхабявания, които биха довели до инциденти или чупене на ключовете.

Ако и вие сте били от тези хора, които не успяват да отговорят на въпроса колко копия на ключовете ви имате, тогава най-разумно е да смените ключалките, за да сте сигурни, че не сте загубили някои ключове и никой няма да влезе. Това ще елиминира опасенията откъм сигурността на вас и на вашето семейство.

ключар поправя врата

Ключарите монтират качествени брави

Вашите ключалки са единствената физическа бариера между вашите притежания и хората, които биха ви ги отнели. Ключарят може да осигури монтаж и демонтаж на брави с по-високо качество от тези, които се намират в онлайн магазините или пък кварталните магазини за домашни потреби.

Не е никак лоша идея да обмислите и аларма. Те са полезни и необходима част от всяка пълна програма за сигурност.  Не забравяйте обаче, че те действат реактивно, а не превантивно, тоест алармата ще се включи, когато някой е влязъл, а не преди това. Алармите могат да се използват за уведомяване на вас или на властите, когато е имало неразрешено влизане, но те самите не спират натрапниците.

Бравите на вратите предпазват от кражби

Ключарят може да направи дома ви по-малко уязвим от опити за взлом. Освен брави с най-високо качество, професионалистът може да инсталира допълнителен хардуер или аларма, които ще повишат сигурността на вашия дом или офис.

Когато сте вкъщи, е важно да можете да видите какво се случва пред вашата врата, преди да я отворите. Оптичният зрител за врати ще ви позволи да видите какво се случва навън, без да нарушава вашата сигурност. Електронните зрители, които включват домофон, ви позволяват да разговаряте безопасно, без да отваряте вратата.

Ключарят може да укрепи вратите ви и да ги направи по-устойчиви на физическа атака. Повечето пробиви са резултат от просто принудително влизане. Най-уязвимите зони са пантите на вратата и там където езика на бравата влиза в рамката.

Ключар може да инсталира армировка за всяка или всички от тези зони. Предлагат се качествени комплекти за подсилване на врати, които ще защитят всички уязвими зони на вратата. Професионалните ключари могат да ви съдействат за всичко това.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram