"Корпоративна търговска банка" създава компания за мобилни разплащания

"Корпоративна търговска банка" (КТБ) подписа споразумение с унгарските Cellum Global Innovacios es Szolgaltato Zrt и Altus-ConsAlt Kft за създаването на съвместна компания за мобилни плащания базирана на технологията а близък обхват NFC (Near Field Communication).

Услугата ще позволява на потребителите, притежаващи поддържащите технологията устройства, да плащат за стоки и услуги, както и да се възползват от различни отстъпки, предоставяни от търговци. Чрез тази система всеки потребител получава директен достъп от мобилния си телефон до банковите си сметки и може да извършва парични преводи в цяла България, да пазарува в търговски обекти които поддържат тази услуга, да пазарува онлайн и да проверя баланса и оборотите по сметките си.

За сега обаче не се знае с кои мобилни оператори ще работи новата система. В началото на годината "Виваком" се включи в системата за мобилни разплащания "СЕП България".

По данни на КТБ новата компания трябва да бъде учредена до края на 2011 г. и да започне дейността си в началото на 2012 г. Услугите, които ще предлага предлагането на услугите за мобилни разплащания ще стартира след успешното преминаване на всички тестове за сигурност.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram