Защо е важно да използваме акне аут сапун?

За щастливците с безпроблемна кожа почистването на лицето е просто рутинно действие, което вършат машинално и почти без да се замислят какви почистващи козметични продукти използват. 

За хората с акне обаче грижата за кожата включва както допълнително време и усилия, така и внимателно подбиране на подходящия акне аут сапун .

Защо за хората с акнеична кожа е важно да използват акне аут сапун?

Традиционните сапуни, които се предлагат на пазара обикновено имат високо pH. Казано иначе, те са алкални. Високата им алкалност премахва повърхностното мастно покритие на кожата, поради което оставят усещане за стягане на кожата. Освен това, премахвайки мастното покритие, алкалните почистващи продукти “карат” кожата да започне да синтезира още по-голямо количество себум. А това за хората страдащи от акне означава само едно - влошаване на кожния им проблем в дългосрочен план.

За разлика от традиционните сапуни и други почистващи козметични продукти, акне аут сапуните са разработени специално за почистване на мазна и акнеична кожа. Този вид сапуни са с неутрална киселинност, овлажняват, омекотяват и намаляват симптомите и развитието на акне.

И още

Акне аут сапуните спомагат за поддържането или възстановяването на естествения баланс на кожата, тъй като не оказват влияние върху повърхностното себумно покритие или pH на кожата.

Почистват кожата на лицето от всички видове замърсявания и я оставя чиста, омекотена и добре хидратирана.

Проникват дълбоко в кожата, почистват и стягат порите, без да оставят усещане за “стягане”. 

Намаляват зачервяванията, предотвратяват появата на черни точки и намаляват белезите от акне.

Изравняват тена на лицето и предпазват кожата от  негативни температурни влияния.

Подходящи са за ежедневна употреба и действието им не се влияе от различната твърдост на водата.

Защо е важно да използваме акне аут сапун?

Основни съставки, които съдържат акне аут сапуните

  • Растителни съставки

Акне аут сапуните съдържат билкови и натурални съставки, поради което имат лек билков или приятен растителен аромат.

  • Глицерин или хиалуронова киселина

Ако кожата се нуждае от хидратация, глицеринът и хиалуроновата киселина са най-подходящите вещества за нейното привличане и задържане.

  • Термални води

Те извършват т. нар. кератопластично действие, което благоприятства за регенерацията на клетките и възстановяването на участъци от кожата, променени от акнето, възстановявайки мекотата, еластичността и блясъка на кожата.

  • Салицилова киселина

Салициловата (ВНА бета хидрокси) киселина има бактерицидно, кератолитично и отслабващо производството на излишен себум действие. 

  • Млечна киселина

При концентрация от 2%  тази киселина действа като овлажнител на кожата, а при концентрация от 5% придобива ексфолиращи свойства. Изследванията показват, че ако в акне аут сапунът концентрацията на млечна киселина е 5%, това води до положителни промени в горния слой на кожата (намаляват се зачервяванията, тена се нормализира и т. н.).

Как се използва акне аут сапунът?

Както отбелязахме, този продукт за почистване на лицето е разработен специално за хора с мазна кожа или за хора, страдащи от различни форми на акне. Той е универсален продукт, който е подходящ както за дами, така и за представители на силния пол. 

 Предназначен е за ежедневна употреба, като е достатъчно да се нанесе малко сапунена пяна върху лицето, която да се разнесе с леки, масажни движения. След нанасянето е препоръчително сапунът да се остави за няколко минути върху кожата на лицето, след което се отмива с хладка вода. Лицето се подсушава добре. Ако се налага, може да бъде нанесен подходящ анти акне крем.

Действие и резултати от употребата на сапуна против акне 

Редовната употреба на акне аут сапун почиства и стяга мастните канали, поддържа pH в нормални нива, омекотява кожата, изравнява тена и предпазва от появата на нови пъпки или черни точки.

Защо е важно да използваме акне аут сапун?

За още по-голям ефект е препоръчително продуктът да се ползва два пъти дневно (сутрин и преди лягане). Акне аут сапунът почиства лицето в дълбочина и е много подходящ като основа за нанасяне на други козметични или дерматологични продукти за борба с акнето.

Copyright 2021 - Livebiz.bg
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram